01
april
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

38,5 m² miljoen beheerd vastgoed in het donker tijdens Earth Hour

Zaterdag 26 maart jl., 20:30 – 21:30 uur lokale tijd, deden diverse organisaties en individuen in maar liefst 134 landen mee aan Earth Hour, het initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF) om een uur het licht uit te doen en daarmee stelling te nemen tegen de klimaatverandering. Earth Hour begon in 2007 in Sydney en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde duurzame beweging die mensen, scholen, organisaties en steden wereldwijd op dat betreffende uur met elkaar verbindt.

CB Richard Ellis maakte vandaag bekend dat in totaal 38,5 miljoen m² aan vastgoed dat wereldwijd in beheer is bij de vastgoedadviseur in het donker stond afgelopen zaterdag. Een deel hiervan door het directe verzoek van CB Richard Ellis om het duurzame uur te steunen.
Robert Lodder, Executive Director Property Management: ‘Ook in Nederland hebben wij nu voor het derde achtereenvolgende jaar onze relaties benaderd om stil te staan bij Earth Hour. Wij vinden dat onze verantwoordelijkheid verder gaat dan het geven van vastgoedadvies aan vastgoedeigenaren en huurders. Het geeft ons dan ook een goed gevoel om op deze manier samen met onze eindgebruikers ons steentje bij te dragen aan een beter milieu. Het resultaat van onze lobby was ruim 190.000 m² aan vastgoed waar zaterdag bewust een uur het licht uitging.’

CB Richard Ellis heeft zich als organisatie in 2007 ten doel gesteld om haar eigen operaties in 2010 carbon neutral uit te voeren. Dit doel werd afgelopen jaar gerealiseerd.
Daarnaast voorziet zij vastgoedeigenaren en huurders van advies over efficiënte energieprogramma’s die toegepast kunnen worden in de gebouwen die CB Richard Ellis namens vastgoedeigenaren beheert.