Amsterdam,
17
december
2014
|
17:32
Europe/Amsterdam

Achmea Dutch Office Fund koopt Weesperstaete in Amsterdam

Weesperstaete

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft ten behoeve van het Achmea Dutch Office Fund, het gebouw Weesperstaete in Amsterdam gekocht. Verkoper was Weesperplein 6 B.V. Het kantoorgebouw aan het Weesperplein 6-8 omvat een totale verhuurbare vloeroppervlakte van 12.924 m² en beschikt over 40 parkeerplaatsen in de onderliggende garage. Weesperstaete is langjarig verhuurd aan Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam. De naburig gelegen retail unit aan de Sarphatistraat 65-67, verhuurd aan een lokale retailer, maakt eveneens deel uit van de verkoop.

Het gebouw aan het Weesperplein 6-8 is een modern kantoorgebouw dat stamt uit 1970 en recentelijk is gerenoveerd. De verhuurbare vloeroppervlakte is verdeeld over een kelderruimte, begane grond en acht bovengelegen verdiepingen. Het object ligt aan het Weesperplein in het centrum van de stad, waar de Weesperstraat en Wibautstraat elkaar ontmoeten. In dit gebied is een gevarieerde mix van moderne kantoorgebouwen, winkels en restaurants te vinden.

Ido Esman, director Fundmanagement van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, is zeer tevreden met de verwerving van de Weesperstaete: “Het kantoor Weesperstaete te Amsterdam is een kwalitatieve toevoeging aan de portefeuille van het Achmea Dutch Office Fund. De belegging kenmerkt zich door een sterke locatie, bereikbaarheid en het langjarig huurcontract met de gemeente Amsterdam. Het fonds benut het moment om haar portefeuille te verversen en kwalitatief te versterken.”

Zijn collega Frank Vellinga, director Offices and Industrial voegt hieraan toe: “Voor kantoorbeleggingen geldt dat Amsterdam een goede uitgangspositie heeft door de sterke bevolkingsgroei, veel hoogopgeleide mensen, kenniseconomie en groei van de werkgelegenheid. Het fonds speelt met deze toevoeging in op de heersende dynamiek in de markt.”

De verkopende partij, Weesperplein 6 B.V., werd in deze commercieel en technisch geadviseerd door CBRE. Juridisch werd de verkoper bijgestaan door Houthoff Buruma. Het Achmea Dutch Office Fund werd commercieel geadviseerd door JLL en technische door Arcadis. Nauta Dutilh trad op als juridisch adviseur van koper.