04
augustus
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea/Eureko verkoopt hoofdkantoor te Zeist

Achmea/Eureko, een internationaal samenwerkingsverband van verzekeraars, heeft haar hoofdkantoor van circa 15.500 m² gelegen aan de Handelsweg 1, 1A en 2 in Zeist verkocht aan een onderneming van MPC Capital.

Het verkochte hoofdkantoor bestaat uit drie moderne gebouwen, waaronder het landelijke conferentiecentrum, tevens beschikt het complex over 415 parkeerplaatsen. De koper verwerft het hoofdkantoor voor een nieuw op te richten beleggingsfonds.

Door middel van een sale-and-leaseback transactie huurt Achmea/Eureko de betreffende gebouwen en parkeerplaatsen langjarig terug.
Achmea is onderdeel van Eureko, een toonaangevende organisatie in financiële dienstverlening met activiteiten in twaalf Europese landen. De op de SDAX genoteerde Wealth en Asset Manager MPC Capital AG ontwikkelt, initieert, verkoopt en managet sinds 1994 rentegeoriënteerde beleggingsfondsen voor vermogende particulieren en institutionele beleggers en is leider in de markt voor gesloten fondsen. Het productportfolio bevat naast gesloten investeringen zowel open beleggingsfondsen, obligaties en certificaten als verzekeringsproducten. Tot eind maart 2009 hebben rond de 174.000 klanten samen ca. EUR 7,4 Miljard geïnvesteerd in 303 investeringsproducten. Het totale investeringsvolume bedroeg rond EUR 18,4 Miljard.

CB Richard Ellis en Rechtstaete traden op als adviseur van verkoper Achmea/Eureko. INVEZT en Loyens & Loeff hebben de koper geadviseerd in deze transactie.