Amsterdam,
26
april
2019
|
13:02
Europe/Amsterdam

AG AFP verkoopt Y-Point aan Real I.S.

Real I.S. Group heeft het Y-Point-gebouw in Amsterdam aangekocht van een joint venture tussen APF International en Angelo Gordon. Y-point is een single tenant gebouw en het Belgische Fosbury & Sons, provider van werkplekken, neemt het pand per september 2019 in gebruik. Het gebouw met circa 7000 m² verhuurbare vloeroppervlakte ligt aan de Van Diemenstraat 206-380 in de Oude Houthavens in Amsterdam.

Y-Point werd gebouwd in 1913 en het nieuwe design wordt verzorgd door de Spaanse architectuurstudio Cruz y Ortiz, ook bekend van het Rijksmuseum. Het gebouw wordt volledig gerenoveerd om te voorzien in hoogwaardige kantoorruimten. Na de renovatie zal Y-Point worden gekenmerkt door optimale omstandigheden voor licht, ventilatie, akoestiek, zichtbaarheid en flexibel gebruik. Er zal meer eenheid zijn in het complex als geheel en meer individuele herkenbaarheid. Na de verbouwingswerkzaamheden zal Fosbury & Sony het pand in gebruik nemen. De overeengekomen definitieve aankoopprijs na renovatie zal ongeveer 50 miljoen euro bedragen.

“De Nederlandse vastgoedmarkt en met name de kantorenmarkt in Amsterdam is zeer aantrekkelijk. Real I.S. belegt in markten met een positieve groeigeschiedenis en de vooruitzichten voor Amsterdam zijn goed, zegt Axel Schulz, Global Head of Investment Management bij Real I.S. AG. "Y-Point is uitstekend verbonden en het is mogelijk om de ruimte indien gewenst op te splitsen voor gebruik als verzamelkantoor. Als een van onze core properties past het goed binnen onze beleggingsstrategie.”

APF/Angelo Gordon werden geadviseerd door CBRE (commercieel), Osborn Clarke (juridisch) en Structure Development (technisch). Real I.S. werd geadviseerd door Van Dijk en Ten Cate (commercieel), Loyens & Loeff (juridisch) en Savills (technisch).

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.