Amsterdam,
01
december
2020
|
17:31
Europe/Amsterdam

Altera Vastgoed verkoopt 124 woningen

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft een portefeuille bestaande uit vier complexen met 124 woningen en een commerciële ruimte verkocht aan Daelmans Vastgoed. De portefeuille bestaat uit eengezinswoningen in Zoetermeer en meergezinswoningen in Scheveningen, Schiedam en Culemborg.

De opbrengst uit de verkoop wordt aangewend om het woningfonds verder in lijn te brengen met de gewenste portefeuillestructuur. Projecten in aanbouw in onder andere Den Bosch, Uithoorn, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Zaandam en Leiden zorgen voor een verdere groei van de portefeuille.

Erwin Wessels, CIO Altera: “De woningportefeuille van Altera maakt een duurzame groei door gericht op de wensen van al onze stakeholders. Met de verkoop van de 124 woningen geven we verder invulling aan de verjonging van de portefeuille."

Ellen Daelmans, Directeur Daelmans Vastgoed: “De kwaliteit en de ligging van deze woningen is uitstekend te noemen. Onze huidige beleggingsportefeuille hebben wij met zorg opgebouwd en bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen en appartementen. Deze aankoop vormt daar een passende aanvulling op.”

Altera werd geadviseerd door CBRE (Residential Capital Markets) en juridisch begeleid door Dentons.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.