Amsterdam,
29
maart
2018
|
14:29
Europe/Amsterdam

Altera verwerft 124 appartementen Burgemeester Rijnderslaan Amstelveen

Altera Vastgoed heeft met het consortium van M.J. de Nijs en Zonen, ProWinko en De Jong Groep een overeenkomst getekend voor de aankoop van 124 appartementen aan de Burgemeester Rijnderslaan te Amstelveen, het voormalige KPMG complex. Met deze aankoop breidt Altera haar omvangrijke portefeuille aan huurwoningen verder uit in de sterke Amsterdamse agglomeratie.

Het consortium heeft een plan ontwikkeld voor de transformatie van het kantoor naar 297 moderne appartementen en 10 nieuw te bouwen vrijstaande woningen. Alle woningen worden hoogwaardig afgewerkt en voldoen daarmee aan de toenemende vraag in de Amsterdamse agglomeratie. Het complex wordt uitgerust met een uitgebreid voorzieningenniveau zoals een servicemanager-op-locatie, fitness en aanvullende diensten voor bewoners.

De 124 huurappartementen bevinden zich in een bandbreedte van 87 tot 118 m2 woonoppervlakte en zijn allemaal 3-kamer appartementen. Elk appartement heeft een hoogwaardige afwerking en wordt uitgerust met luxe keukens en sanitair. Alle huurappartementen hebben een royaal balkon of (dak-)terras. Onder het complex bevindt zich een afgesloten parkeergarage waar bewoners een parkeerplaats hebben. Informatie over de 173 koopappartementen en 10 vrijstaande woningen wordt later bekend gemaakt.

De energievoorziening gaat plaatsvinden via een nieuw WKO systeem. De daken worden voorzien van mos sedum en zonnepanelen. De huidige versteende binnentuin maakt plaats voor een groene inrichting. Er worden voorzieningen getroffen om oplaadpunten voor auto’s aan te leggen. Deze aankoop draagt daarom bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera.

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw starten op korte termijn. De oplevering is voorzien in 2021.

Het consortium werd geadviseerd door CBRE en juridisch begeleid door Van Doorne.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.