Amsterdam,
21
november
2016
|
12:12
Europe/Amsterdam

AM en ASR Dutch Core Residential Fund tekenen koopovereenkomst The Beacons in Amsterdam

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en ASR Dutch Core Residential Fund hebben een overeenkomst getekend voor de verkoop van 41 appartementen in het nieuwbouwappartementencomplex ‘The Beacons’ op Zeeburgereiland in Amsterdam. 

The Beacons is een nieuw wooncomplex dat bestaat uit 63 koopappartementen en 41 vrije sector huurappartementen. Het complex met ondergelegen parkeergarage, dat in de avond toont als twee lichtbakens, wordt gerealiseerd in het plan Zeeburger Zilt, tussen de Eef Kamerbeekstraat en de Kees Broekmanstraat. Het appartementengebouw bevindt zich straks naast het nieuwe en ruim opgezette sport- en speelpark in de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland in Amsterdam.

Het huurblok bestaat uit één-, twee- en driekamerappartementen variërend in gebruikersoppervlakte van 46 tot 82 m2. De appartementen hebben een hoogwaardige afwerking en zijn voorzien van eigentijdse gemakken als elektrisch bedienbare zonneschermen en vloerverwarming. De appartementen beschikken daarnaast over fraaie buitenruimtes. Het ontwerp van The Beacons komt van Paul de Ruiter Architects. De nieuwe eigenaar ASR Dutch Core Residential Fund zal de woningen verhuren in het geliberaliseerde huursegment. CBRE heeft AM geadviseerd bij de verkoop van de huurwoningen.

Naast de 41 huurwoningen omvat het woningaanbod van The Beacons 63 koopwoningen in verschillende typen, zoals studio’s met terras of balkon, compacte of ruime appartementen met één of twee slaapkamers of grote appartementen met drie slaapkamers. Tevens is een aantal exclusieve penthouses beschikbaar. Alle woningen beschikken over een buitenruimte, variërend van een ruim balkon tot een grote tuin met groenvoorziening. Alle koopappartementen zijn verkocht of staan in optie. Volgens planning start de realisatie van het complex waaronder ook een parkeergarage, begin 2017. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

Wim Looijen, adjunct-directeur AM Noordwest: “Onze aanpak voor The Beacons is gebaseerd op het Business Model ‘I AM YOU’ van AM, waarbij wij ontwikkelen op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie met zowel particulieren als beleggers. Voor The Beacons heeft dit geresulteerd in een woongebouw dat aansluit op de wensen van toekomstige kopers en de huurders ASR”.

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund: “Het fonds heeft het bezit in Amsterdam het laatste jaar flink uitgebreid. De stijlvol ontworpen en hoogwaardige appartementen op het alsmaar in populariteit toenemende Zeeburgereiland, maken dit tot een mooi aanvulling op de portefeuille. De vertrouwde relatie met AM heeft er voor gezorgd dat het traject vlot en soepel is verlopen”.

Alexander Buijs, Director Residential Investment Properties, CBRE
The Beacons van AM is een hoogwaardige ontwikkeling met een goede woningdifferentiatie, die perfect aansluit op de huidige vraag van beleggers.
 
Alexander Buijs, Director Residential Investment Properties, CBRE
Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.