Amsterdam,
14
november
2018
|
10:33
Europe/Amsterdam

APF & AG verhuren kantoorgebouw Herenstaete aan WeWork

Het Amerikaanse bedrijf WeWork gaat een langdurige overeenkomst aan voor de huur van het rijksmonument Herenstaete, gelegen aan de Herengracht 206-216 in Amsterdam.

Wybo Wijnbergen, General Manager WeWork Noord-Europa zegt: "Amsterdam was onze allereerste locatie in Europa in 2015, dus we zijn enorm verheugd om onze expansie voort te zetten met zo'n centraal gelegen grachtenpand als de Herengracht 206-216. Van de WeWork leden zegt 45 procent dat WeWork heeft geholpen hun groei te versnellen, dus we hopen nog meer kansen te bieden voor zowel nieuwe als bestaande leden om te netwerken en samen te werken binnen de WeWork-gemeenschap.”

WeWork verhuurt werkplekken voor onder andere startup-subcultuurgemeenschappen en grote ondernemingen. Het bedrijf heeft meer dan 5.000 werknemers in meer dan 280 locaties, verspreid over 77 steden en in 23 landen.

Het iconische Herenstaete complex is het voormalige bankgebouw van Pierson & Co en dateert uit 1917. Het betreft een kantoorgebouw in classicistische stijl met op de begane grond vier ingangen. Het huis aan de Herengracht 216 – dat onderdeel is van het kantoorcomplex – is in het jaar 1616 gebouwd.

Voordat WeWork het pand betrekt, vindt er een zeer hoogwaardige en duurzame herontwikkeling plaats. APF heeft als architect Cruz y Ortiz Architects ingeschakeld, onder meer bekend van het Rijksmuseum en het Metropolitano Stadium in Madrid.

CBRE, Cushman & Wakefield en juridisch adviseur Osborn Clarke hebben APF International en Angelo Gordon geadviseerd bij deze verhuurtransactie. WeWork werd geadviseerd door Sander van Winterswijk van1530 Real Estate en DLA Piper.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.