Amsterdam,
15
mei
2019
|
11:13
Europe/Amsterdam

ASICS opent nieuw EMEA hoofdkantoor in Hoofddorp

Media Contact: Irene Martini

Het Japanse sport- en lifestylemerk ASICS heeft haar nieuwe EMEA hoofdkantoor in gebruik genomen. Het gebouw in Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp bevat ruim 11.100 m² en is volledig ontworpen, gebouwd en ingericht in lijn met ASICS’ merkidentiteit en filosofie ‘Sound Mind In A Sound Body’. Het is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen ASICS, Powerhouse Company, RED Company en CBRE.

Architectuur

Het nieuwe gebouw kenmerkt zich van buiten door een volledig glazen gevel en een scherp silhouet. De verdiepingshoge ramen zorgen voor veel natuurlijk licht en bieden uitzicht over de Geniedijk, onderdeel van de stelling van Amsterdam en vanaf 1996 vermeld op de werelderfgoedlijst. Op elke verdieping worden delen van de gevel naar binnen ‘gevouwen’, waardoor er een vloeiende, directe toegang tot de speciale buitenruimtes is. Binnen zijn de ruim opgezette, kolomvrije werkvloeren van ca. 2.800 m² georganiseerd rondom een ruim en licht atrium.

ASICS World

In het hart van het atrium van ASICS ligt 'ASICS World', een vierlaagse, driedimensionale showcase met alle ASICS-merken. Het is een dynamische plek waar medewerkers in direct contact staan met de klant. De multifunctionele ruimte dient ook als podium, ontmoetingsruimte en ontwerpcentrum. Rondom ASICS World biedt het gebouw een scala aan functies, zoals een restaurant, Power Health Bar, de ASICS-fitnessruimte en een ASICS-winkel.

Gezond en duurzaam

In lijn met ASICS’ filosofie ‘Sound Mind In A Sound Body’ zijn de hoogste normen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid in acht genomen. De focus ligt op het bieden van een gezond binnenklimaat en een comfortabele, veelzijdige werkomgeving voor medewerkers. In het duurzame gebouw wordt rekening gehouden met de nabije omgeving, door energie en water te besparen en de CO2 uitstoot te verminderen. Het kantoor ontving zowel een WELL certificering als een LEED certificering op het niveau Gold.

Samenwerking en innovatie

Het interieur is gericht op innovatie en samenwerking en ondersteunt verschillende werkvormen. Het werkplekconcept biedt daartoe de juiste balans en grote variatie in type werkplekken. Medewerkers kunnen kiezen om te werken in zowel een traditionele kantooromgeving als in focusruimtes, open zones en flexibele aanlandplaatsen.

“Ons geweldige nieuwe EMEA hoofdkantoor is een echte weerspiegeling van wie wij zijn en waar we voor staan. Bij ASICS kennen we de kracht van beweging om zowel de fysieke als mentale gezondheid te verbeteren, en daarom is het de kern van alles wat we doen. Deze inspirerende nieuwe plek is een bewijs van het belang dat we hechten aan het welzijn van iedereen die met ons samenwerkt, en ik weet zeker dat het nog vele jaren veel goeds en harmonie zal brengen,” zegt Alistair Cameron, Executive Officer van ASICS Corporation en EMEA CEO.

"We zijn ontzettend trots op wat we voor ASICS hebben gerealiseerd. Hun nieuwe toonaangevende hoofdkantoor zal ASICS helpen toptalent aan te trekken en werknemers te inspireren om zich met het merk en de ASICS community te verbinden. Bovendien zal het kantoor in lijn met de kernfilosofie van het bedrijf de creativiteit en samenwerking tussen medewerkers ondersteunen. De krachtige merkidentiteit van het gebouw, het brede scala aan werkplekken en voorzieningen en de prachtige omliggende natuur creëren een levendige en unieke ervaring voor werknemers, klanten en bezoekers," zegt Nanne de Ru, medeoprichter van Powerhouse Company.

“Samen met ASICS, Powerhouse Company en RED Company hebben we ervoor gezorgd dat er een gebouw staat dat ASICS’ filosofie en identiteit ademt,” zegt Geert Wilmink, strategisch adviseur voor eindgebruikers bij CBRE. “Een sterk partnerschap met mooi resultaat. Persoonlijk ben ik ook erg trots dat we vanuit CBRE ASICS van begin tot eind hebben mogen ondersteunen met integrale dienstverlening: van strategische advisering en de aanhuur van het gebouw, het ontwikkelen van het werkplekconcept, het interieurontwerp in co-creatie met Powerhouse Company, het projectmanagement en changemanagement om de ASICS medewerkers te begeleiden in het werken in het nieuwe gebouw. En dat alles conform de laatste duurzaamheids- en gezondheidsstandaarden.”

Het gebouw is ontworpen door Powerhouse Company. CBRE voorzag ASICS van strategisch advies in het gehele traject. Powerhouse Company en CBRE waren in co-creatie verantwoordelijk voor het interieurontwerp. RED Company leidde de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.