27
november
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

ASR Dutch Prime Retail Fund haalt in totaal ruim € 500 mln op

ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft de derde plaatsing van het ASR Dutch Prime Retail Fund afgerond.

Een Franse verzekeraar heeft 50 miljoen euro geïnvesteerd. Daarmee komt het vermogen dat sinds de oprichting werd opgehaald in totaal uit boven de 500 miljoen euro.
Bas Tiemstra, fondsmanager en directeur Commercieel Vastgoed bij ASR Vastgoed Vermogensbeheer, is zeer te spreken over het bereikte resultaat. ‘In minder dan twee jaar tijd hebben we ruim 500 miljoen euro aan kapitaal opgehaald, uitsluitend van Europese beleggers. Dit is enerzijds te danken aan de hoge kwaliteit van de portefeuille en anderzijds aan de beperkte mogelijkheden om dergelijke hoogwaardige beleggingen te verwerven in de Nederlandse winkelmarkt. Wij zijn voornemens om in 2014 meer beleggingsmogelijkheden van een vergelijkbaar hoog niveau naar de markt brengen.’
Mark Evans, hoofd Equity Placement bij CBRE Real Estate Finance (REF), spreekt van een ‘unieke prestatie, zeker gezien de huidige staat van de Europese economie’. Volgens hem tonen beleggers elders in de wereld nu ook interesse. ASR werd bij de plaatsing geadviseerd door CBRE REF. De Brauw Blackstone Westbroek was betrokken bij de transactie als juridisch adviseur. PwC voorzag het fonds van fiscaal advies.