04
juli
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

ASR Dutch Prime Retail Fund voegt winkels toe aan portefeuille

ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft namens het ASR Dutch Prime Retail Fund een omvangrijk deel van de commerciële vastgoedportefeuille van een particuliere vastgoedbelegger aangekocht.

De verkopende partij heeft op haar beurt drie panden aan onder meer de Van Baerlestraat gekocht van ASR. Onderdeel van de aangekochte portefeuille is een aantal winkels gelegen aan het Koningsplein in Amsterdam.

Het Koningsplein ligt in het hart van het kernwinkelgebied van Amsterdam tussen de Leidsestraat en de Kalverstraat. De voornamelijk monumentale panden hebben een gezamenlijke oppervlakte van ruim 7500 m2, verdeeld over de begane grond en drie verdiepingen.

De winkelpanden zijn eind negentiende eeuw als warenhuis Nieuw Engeland en Broekmans Tailors gebouwd en hebben een rijke historie. Op dit moment zijn de panden in gebruik als boekhandel, supermarkt, horecagelegenheid en kantoren.

CBRE trad op als adviseur van de verkopende partij. Houthoff Buruma verzorgde de juridische begeleiding van de transactie namens beide partijen.