16
maart
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

ASR Vastgoed verhuurt kantoorruimte in het Bruggebouw

ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft 4600 m² kantoorruimte in het Bruggebouw in Amsterdam West verhuurd aan de Gemeente Amsterdam en Contact Center Amsterdam. De langjarige huurovereenkomst heeft betrekking op de 1ste, 2de en 3de verdieping van het gebouw aan het Bos- en Lommerplein 270-300. Het gebouw bestaat uit 5 verdiepingen (circa 8000 m²) en met deze transactie is meer dan de helft van het gebouw aan de gemeente verhuurd.

Medehuurders in het Bruggebouw zijn Furore Informatica en de Rabobank. Het complex dat over de rijksweg A10 West ligt maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling in Bos en Lommer dat als doel heeft een nieuw stadscentrum te creëren. Dit heeft onder andere geresulteerd in de realisatie van nieuwe winkels, luxe koopappartementen en een stadsdeelkantoor en bibliotheek. De winkelbezoekers en kantoorgebruikers kunnen gebruikmaken van de onderliggende parkeergarage.
Gemeente Amsterdam huurt de kantoorruimte voor stadsdeel West dat wordt gevormd door de samengevoegde stadsdelen Oud-West, de Baarsjes, Westerpark en Bos en Lommer.

CB Richard Ellis trad bij deze transactie op als adviseur van verhuurder ASR Vastgoed Vermogensbeheer. De huurder werd geadviseerd door Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam (OGA). Het gebouw wordt verhuurd in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff.