09
mei
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

a.s.r. vermogensbeheer renoveert Yin Yang gebouw in Utrecht

In opdracht van a.s.r. vermogensbeheer heeft CBRE kantoorgebouw Yin Yang aan de Euclideslaan1 te Utrecht grondig gerenoveerd.

Door het voorgenomen vertrek van EY (voormalig Ernst & Young) was het 25 jaar oude gebouw toe aan een grondige renovatie. Ying Yang is van single tenant naar multi tenant getransformeerd, onder meer door het creëren van een ontmoetingsplein met voorzieningen op de begane grond. Daarnaast is het duurzaamheidsniveau van het gebouw verhoogd naar een B-label.

EY huurde tot eind 2013 circa 6.700 m² kantoorruimte in het gebouw. Vanwege de invoering van een nieuw werkplekconcept heeft de organisatie, gespecialiseerd in accountancy en belastingadvies, haar huurovereenkomst langjarig verlengd voor 2.000 m² in Yin Yang. Het gerenoveerde gebouw biedt EY en andere toekomstige eindgebruikers diverse voorzieningen die door a.s.r. zijn toegevoegd tijdens de renovatie van het gebouw.

Ans de Wijn begeleidde EY bij de totstandkoming van de huurovereenkomst. CBRE heeft namens de verhuurder de onderhandelingen gevoerd en is eveneens verantwoordelijk voor het Project Management van de renovatie.