Amsterdam,
06
februari
2020
|
14:24
Europe/Amsterdam

Avignon Capital verwerft het Hilton Hotel in Den Haag voor € 70 miljoen

Avignon Capital, een Europese onderneming voor investerings- en vermogensbeheer, heeft het Hilton Hotel in Den Haag gekocht voor € 70,25 miljoen, waarmee het bedrijf haar investeringen in Nederland en in de hotelsector uitbreidt.

Hilton Hotel

Het Hilton Hotel wordt geëxploiteerd onder een managementcontract met Hilton Worldwide en wordt verhandeld onder het wereldwijd erkende Hilton-merk. Hilton is een van de grootste hotelketens ter wereld, met meer dan 570 locaties wereldwijd. De verkopers zijn Hillgate Development en de Bon Groep. De bedrijven hebben dit vijfsterrenhotel ontwikkeld en waren de eigenaren tijdens de exploitatie sinds 2010.

Het hotel is in 2010 geopend. Het is een eigentijds vijfsterrenhotel met 195 ruime kamers, een executive lounge, fitnessruimte, eersteklas restaurant, cocktailbar, Starbucks Café en ultramoderne vergaderfaciliteiten.

Locatie en regio

De accommodatie ligt op loopafstand van misschien wel het belangrijkste zakelijke centrum van Den Haag, waar de strafrechtbanken, ambassades en transportknooppunten zich bevinden. De stad is het politieke hart van Nederland en huisvest internationale instellingen zoals het International Court of Justice en het hoofdkantoor van Royal Dutch Shell. De regio wordt ook steeds populairder bij toeristen en Den Haag is met een robuuste marktdynamiek nu een van de sterkste hotelmarkten van Nederland – profiterend van de sterke vraag naar recreatie en bedrijven.

Aantrekkelijk inkomstenrendement

Bianca Tristao, Investment Manager bij Avignon Capital, zegt: “Avignon is verheugd het beste hotel in Den Haag te hebben aangekocht, dat profiteert van sterke handelsprestaties, aangedreven door een consistent klantenbestand van meerdere industrieën en de zakelijke vraag. Het hotel biedt enkele van de grootste kamers in Den Haag en is juist gepositioneerd om te kunnen profiteren van het toegenomen toerisme. De Nederlandse hotelsector blijft robuuste prestaties vertonen. Door de toenemende vraag vanuit het bedrijfsleven en het toerisme is er een langdurige bezettingsgraad en hoog ADR-niveau. Met Hilton als operationeel partner biedt deze investering een uitstekende gelegenheid om een aantrekkelijk inkomstenrendement te behalen, door inkomsten te verhogen en de kostenefficiëntie te maximaliseren. Hilton is een gerenommeerde hotelexploitant en we kijken ernaar uit om met hen samen te werken.”

Meer internationale aandacht

Jan Steinebach, Head of Hotels bij CBRE Nederland, handelend voor de verkopers: “We zijn erg blij dat we een zeer capabele en ervaren koper hebben gevonden voor een van de meest iconische en goed presterende hotels in Den Haag. Nederlandse steden zoals Den Haag krijgen de afgelopen jaren steeds meer aandacht van nationale en internationale kopers. Op de Nederlandse hotelmarkt zijn beheercontracten minder gebruikelijk dan huurcontracten. Deze acquisitie bewijst echter de grote impact die een dergelijk contract kan hebben op het bedrijf en de prestaties. Wij feliciteren Avignon Capital en de verkopers met dit uitstekende resultaat.”

Vierde hotelovername

Deze aankoop volgt op de opening van het eerste kantoor van Avignon in Nederland in juni van dit jaar via een strategische joint venture met VasteState, een Nederlandse vastgoedbeheerder. Het is de vierde hotelovername van Avignon Capital in Nederland, na de aankoop van het Staybridge Suites-hotel (onderdeel van The Intercontinental Group) in januari 2019.

Avignon werd geadviseerd door Clifford Chance en de verkopers werden geadviseerd door CBRE Hotels.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.