Amsterdam,
12
juli
2017
|
10:36
Europe/Amsterdam

Avignon Capital verwerft Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel voor € 53,8 mln.

Avignon Capital, de Europese vastgoedbeleggingsmaatschappij, heeft het Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel verworven voor € 53,8 mln. en daarmee de aanwezigheid van de onderneming in Nederland uitgebreid.

Het Hyatt Place Airport Amsterdam Hotel bevindt zich in het zakendistrict in Hoofddorp, waar 70 van de grootste bedrijven van Nederland zijn gevestigd. Het hotel ligt op een afstand van vijf minuten rijden van Amsterdam Airport Schiphol; de op drie na drukste en snelst groeiende luchthaven van Europa.

Het moderne hotel is in 2014 in gebruik genomen en heeft een oppervlakte van 8.336 m2. Het 13 verdiepingen tellende hotel bevat 330 gastenkamers en hanteert een select-service bedrijfsmodel dat is ontworpen om exploitatiekosten te minimaliseren en tegelijkertijd de moderne gemakken te bieden die hedendaagse reizigers verwachten.

Deze transactie markeert de derde acquisitie van Avignon Capital in Nederland, na de aankoop van NH Hotel Amsterdam in april 2017 en het hoofdkantoor van OPCW in mei 2017 in Den Haag. Het bedrijf heeft Nederland geïdentificeerd als focusgebied binnen zijn Europese expansiestrategie, waar het meerdere beleggingskansen in vastgoed ziet in verschillende sectoren.

Patrick Flaton, CFOO bij Avignon Capital, licht toe:“Avignon Capital heeft een unieke kans aangegrepen om een modern hotel van de nieuwe generatie te verwerven dat wordt geëxploiteerd door een gerenommeerd merk.

Wij hebben een staat van dienst in het kopen van hotels op strategische locaties in hun betreffende steden, zoals de Meininger-hotels in Berlijn en Frankfurt. Wij zijn zeer verheugd dat wij het Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel aan onze portefeuille kunnen toevoegen. Nederland is een markt waar wij grote waarde zien en wij zullen beleggingskansen in de regio blijven verkennen."

Het Hyatt Place Amsterdam Airport Hotel werd gekocht van Hillgate Investments die het hotel ook heeft ontwikkeld. Volker Wessels was verantwoordelijk voor de bouw van het hotel. Bij deze transactie was CBRE Hotels betrokken namens de verkoper.

Avignon Capital kreeg voor de transactie advies van Haagstate Advocaten N.V.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.