09
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

AXA Real Estate verkoopt light industrial portefeuille van € 67,1 miljoen

AXA Real Estate Investment Managers heeft een portefeuille multi-let light industrial objecten op 11 locaties in Nederland verkocht

AXA Real Estate Investment Managers heeft een portefeuille multi-let light industrial objecten op 11 locaties in Nederland verkocht aan Transeuropean V., een fonds beheerd door de Britse fondsmanager Rockspring. De koopsom ligt op € 67,1 miljoen.

De objecten met een totale omvang van circa 176.000 m² zijn gelegen in Aalsmeer, Amsterdam, De Meern, Duiven, Halfweg, Oude Meer, Rotterdam, Weesp, Zaandam en Zoetermeer.
Het Nederlandse gedeelte van de portefeuille genereert ongeveer € 9 miljoen per jaar aan huuropbrengsten. De huurcontracten van meer dan 150 huurders hebben een looptijd van circa 3 jaar.

Michiel Assink, Director Industrial & Logistics CBRE: "Wij signaleren een groeiend vertrouwen en grotere risicobereidheid bij investeerders in de multi let industrial markt. Naast de private equity partijen zijn nu ook de institutionele beleggers mogelijkheden aan het zoeken om hun rentree te maken in deze asset class.

Namens Rockspring traden de adviseurs Loyens & Loeff en investment manager Caisson op.

Het CBRE Industrial & Logistics team alsmede het CBRE Development Service team traden op voor AXA. Allen & Overy was betrokken als juridisch adviseur.