07
december
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Baker & McKenzie verlengt huur kantoorruimte Zuidas

Baker & McKenzie Amsterdam N.V. heeft haar huurovereenkomst voor kantoorruimte aan de Zuidas in Amsterdam verlengd.

Het advocatenkantoor sloot met de eigenaar, een door Nordcapital gemanaged vastgoedfonds, een langjarige verlenging van de huurovereenkomst af die betrekking heeft op circa 10.000 m² kantoorruimte aan de Claude Debussylaan 54.
Baker & McKenzie is met 72 kantoren in 45 landen ‘s werelds grootste en meest toonaangevende advocatenkantoor. In het Amsterdamse kantoor werken circa 200 advocaten, fiscalisten, notarissen en economen.

De Amerikaanse architect Michael Graves heeft het postmoderne gebouw, genaamd het ‘Baker & McKenzie House’, ontworpen. Het opvallende Baker & McKenzie House is als enige gebouw op de Zuidas vernoemd naar de huurder in plaats van de ontwerper van het gebouw.
Sinds haar oprichting in 1992 realiseert Nordcapital gesloten fondsen en verzorgt het Asset Management voor Duitse beleggers op het gebied van transport, energie, vastgoed en alternatieve beleggingen. In de vastgoedsector managet Nordcapital investeringen in Nederlandse kantoorgebouwen met een totaal volume van meer dan € 500 miljoen.

Baker & McKenzie werd bij deze huurverlenging geadviseerd door XO Property Partners. CBRE trad op als adviseur van verhuurder Nordcapital.