29
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Beleggingsconsortium Sloterdijk verkoopt La Guardia Plaza

Beleggingsconsortium Sloterdijk C.V. en een partnership uitgevoerd door MPC Capital zijn de verkoop van La Guardia Plaza in Amsterdam overeengekomen.

Het object aan de La Guardiaweg bestaat uit 4 gebouwen (A, B, C en D) van in totaal circa 60.000 m² kantoorruimte en een ruime parkeergarage onder het complex.

Gebouwen C & D zijn volledig verhuurd aan het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), de Nederlandse overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de werknemersverzekeringen.

La Guardia is in 2002 ontwikkeld en ontworpen door architectenbureau Skidmore, Owings & Merril. Het ligt in Amsterdam Teleport, naast Station Sloterdijk, een belangrijk openbaar vervoersknooppunt voor reizigers naar Amsterdam. De recente aanleg van de tweede Coentunnel en de nieuwe Westrandweg (A5) dragen bij aan een flinke verbetering van de doorstroming van het verkeer tussen de noordelijk gelegen steden en het Westelijk havengebied. Sloterdijk is een gebied in transitie waar meerdere functies zoals werken, wonen en leisure met elkaar verenigd worden. Er zijn momenteel ongeveer 2.200 bedrijven gevestigd in dit gebied, die in ongeveer 10% van de werkgelegenheid in Amsterdam voorzien.

Loyens & Loeff, PWC en Search hebben de koper geadviseerd tijdens het verkoopproces.
CBRE trad op als commercieel en technisch adviseur van de verkoper, Houthoff Buruma was betrokken als juridisch adviseur.