Amsterdam,
17
november
2016
|
12:12
Europe/Amsterdam

Beleggingsvolume woningen stevent af op nieuw record

De Nederlandse woningmarkt zit nog steeds flink in de lift. Beleggers hebben tot en met het derde kwartaal van 2016 een historisch hoog bedrag van € 2 miljard geïnvesteerd in bestaande en nieuwe woningen.De prijs van bestaande koopwoningen is daarnaast met 5,9% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit weerhield kopers er echter niet van om 20% meer woningen te kopen dan het jaar ervoor. Ook concludeert CBRE in haar meest recente MarketView over de Nederlandse woningmarkt dat het nieuwbouwvolume blijft groeien.

Historisch hoog beleggingsvolume
In het derde kwartaal van 2016 is voor een totaal bedrag van € 701 miljoen geïnvesteerd in de woningmarkt, een stijging van 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Mede door een sterk eerste kwartaal komt het beleggingsvolume tot en met het derde kwartaal van 2016 uit op een historisch hoog niveau van € 2 miljard. De vastgoedadviseur verwacht dat het volume dit jaar hoger uitkomt dan het recordbedrag van € 2,9 miljard dat in 2014 in woningen werd belegd.

Ontwikkelingen beleggingsmarkt
Het hoge beleggingsvolume kan grotendeels verklaard worden door twee ontwikkelingen.Enerzijds kijken beleggers door een tekort aan aanbod in Amsterdam in toenemende mate naar andere steden met gunstige demografische en economische vooruitzichten, zoals Rotterdam en Utrecht.
Anderzijds kochten beleggers tot nu toe met name relatief nieuwe woningen, het percentage van het totaal belegde volume nadert de 50%. Het huidige prijsniveau biedt echter voor diverse beleggers gunstige omstandigheden om met name hun oudere bezit te verkopen. Ook door de druk op de beleggingsmarkt en het aanhouden van de lage rentestand neemt de interesse naar dergelijk vastgoed toe.

U kunt de Marketview hier openen.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.