Amsterdam,
20
april
2021
|
09:47
Europe/Amsterdam

Berlin Hyp financiert supermarktfonds.nl

Berlin Hyp heeft een financiering van ruim € 25.000.000 euro verstrekt aan supermarktfonds.nl, dat wordt gemanaged door Heeneman & Partners fondsmanagement. Het betreft de aankoopfinanciering van vier wijkwinkelcentra (in onder andere Den Haag en Utrecht) en de herfinanciering van twee wijkwinkelcentra die reeds in het bezit van het fonds waren. Met deze aankopen bedraagt de totale portefeuille van supermarktfonds.nl circa € 130.000.000.

De gefinancierde portefeuille betreft een mix van volledig verhuurde wijkwinkelcentra met een totale omvang van ongeveer 16.500 m², waarvan zo’n 70% aan supermarkten Plus, Albert Heijn en Jumbo wordt verhuurd.

Frank Heeneman, partner bij Heeneman & Partners: “Wij zijn erg blij met het aantrekken van deze financiering en de uitbereiding van onze bankengroep. Wij hebben vertrouwen in dit type vastgoed en zien ernaar uit om met Berlin Hyp een partnership voor de lange termijn aan te gaan.”

Rogier Bos, Head of Real Estate Finance Benelux bij Berlin Hyp: “Wij zijn verheugd dat we een sterke partij als supermarktfonds.nl hebben kunnen bijstaan in dit proces. Wijkwinkelcentra/supermarkten hebben zeker de laatste tijd bewezen een goed presterende investering te zijn. Deze financiering onderstreept ons commitment aan de Nederlandse markt.”

Philip Zwart, Senior Director Debt en Structured Finance bij CBRE: “Dit is een hele mooie transactie voor onze klant supermarktfonds.nl. We zijn zeer tevreden met het resultaat.”

Supermarktfonds.nl werd in deze transactie bijgestaan door CBRE (debt advisory) en juridisch geadviseerd door Hogan Lovells. Berlin Hyp werd bijgestaan door Van Doorne.