21
december
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bigshops Parkboulevard verkocht aan Deka Immobilien

Dura Vermeer Vastgoed en MAB Development Nederland hebben op dinsdag 20 december 2011 het project Bigshops Parkboulevard in Rotterdam overgedragen aan DEKA Immobilien.

De beleggingstransactie omvat 25.000 m2 grootschalige winkels en horeca en een parkeergarage met 750 plaatsen. Partijen zijn overeengekomen geen uitspraken te doen over de koopprijs.

Bigshops Parkboulevard is een retailpark met als slogan ‘een kilometer koopplezier’, gelegen aan de Vierhavensstraat in Rotterdam-West en richt zich op Rotterdam en omgeving.
De winkelruimte is volledig verhuurd aan bekende filiaalbedrijven zoals Albert Heijn, Etos, Gall&Gall, WoonExpress, Slaapgenoten, Toys XL, Blokker Tuin, Bedden Reus, Kwantum, Jysk, Xenos, Bruynzeel Keukens, Keuken Kampioen, Pets Place, Action, Piet Kerkhof, Concord Matrassen & Boxsprings, Beter Bed en Brugman Keukens.

Sinds 19 december is ook het horecapaviljoen (650 m2) verhuurd. Dit is gesitueerd in het door de gemeente te realiseren Dakpark.

Bigshops Parkboulevard is ontwikkeld door VOF Vierhavens, een joint venture van Dura Vermeer Vastgoed en MAB Development. De bouw van Bigshops Parkboulevard was in handen van Dura Vermeer Bouw Rotterdam. Het ontwerp is van de hand van Butzelaar van Son Architecten.

Bigshops Parkboulevard is de eerste stap op weg naar de herontwikkeling van het Vierhavensgebied en markeert de transformatie van een voormalig rangeerterrein in Delfshaven tot een nieuw stedelijk gebied waar Rotterdammers én hun gasten in een hoogwaardige en aantrekkelijke omgeving kunnen werken, winkelen en recreëren. Op het dak van Bigshops Parkboulevard realiseert de gemeente Rotterdam een uniek park van 8 hectare, met de naam Dakpark Rotterdam. Zomer 2011 is met de aanleg van het Dakpark begonnen en het wordt naar verwachting begin 2013 opgeleverd.

Bij deze transactie is VOF Vierhavens geadviseerd door CBRE en Loyens & Loeff. Cushman & Wakefield en Baker & McKenzie hebben DEKA Immobilien geadviseerd bij de totstandkoming van de transactie.