03
juli
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bijzondere hotelontwikkeling Overtoom Amsterdam

De voormalige houthandel aan Overtoom 13-17 wordt herontwikkeld tot een hotel met circa 80 hotelkamers in het betere segment.

Inmiddels heeft het gemeentemonument de hotelbestemming gekregen en is de monumentenvergunning en bouwvergunning fase 1 afgegeven.

De ontwikkeling ligt vrijwel naast het Amsterdamse Leidseplein, de Leidsestraat en het Vondelpark. Met het grote aanbod aan horeca, retail, entertainment en musea in de directe omgeving is het de perfecte uitvalsbasis voor zowel toeristen als voor het zakelijke segment. Het toekomstige hotel kan zich in uitstraling en klasse bovendien goed onderscheiden van de nabijgelegen (grotere) hotels aan de Stadhouderskade.

Het aantal hotelkamers in Amsterdam is de laatste jaren snel gestegen. De nota Hotelbeleid 2007-2010 van de Gemeente Amsterdam voorziet wel in een toename van 18.000 (2007) naar 25.000 hotelkamers (2015), echter gelden in de komende periode selectievere eisen voor het afgeven van bouwvergunningen. Voor Overtoom 13-17 gelden deze beperkingen niet. Binnen de verleende vergunningen zijn er bovendien nog verschillende alternatieve uitwerkingen voor het hotel mogelijk. De nieuwe eigenaar kan het hotel daarmee een geheel eigen signatuur geven. Door de aantrekkelijke locatie en de historie biedt het object een bijzondere toevoeging op het reeds bestaande hotelaanbod in het centrum van Amsterdam.

Het hotelteam van CBRE is onlangs gestart met de verkoop van deze ontwikkeling en voert de gesprekken met geïnteresseerde beleggers, exploitanten en andere marktpartijen.