Amsterdam,
08
mei
2019
|
10:36
Europe/Amsterdam

Bouwinvest Retail Fund verkoopt winkelcentrum Makado in Purmerend

Het Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund heeft het winkelcentrum Makado te Purmerend van circa 6.300 m2 verkocht. Reden voor deze verkoop is, dat het winkelcentrum niet meer past in de strategische visie van het Retail Fund, dat zich richt op de grootste winkelsteden en drukste winkelstraten van Nederland (‘experience’ en op ‘convenience’).

Het winkelcentrum ligt aan het John F. Kennedyplein in de wijk Wheermolen. Naast Supermarkt DEEN zijn onder meer Big Bazar, Pearle en TerStal in het centrum gevestigd. In de afgelopen jaren was echter ook circa 1.200 m2 leegstand ontstaan, onder meer door het vertrek van supermarkt Dekamarkt.

De verkoper, Bouwinvest, werd in deze transactie bijgestaan door CBRE.

Lodewijk Buijs, Director Capital Markets Retail
Het winkelcentrum heeft een goede supermarkt als basis en ontwikkelingspotentie voor bijvoorbeeld een gedeeltelijke transformatie naar woonfuncties. Voor het Retail Fund van onze opdrachtgever Bouwinvest is een dergelijk object, ook na transformatie, echter geen belegging die past binnen de beleggingsstrategie, zodat tot verkoop besloten werd. Door de investeringsmogelijkheden bestaat voor dit soort producten een sterke markt.
Lodewijk Buijs, Director Capital Markets Retail
Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.