11
mei
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Brandweer A'dam - Amstelland verhuurt voormalig hoofdkantoor

Brandweer Amsterdam-Amstelland heeft haar voormalige hoofdkantoor aan de Weesperzijde 99 te Amsterdam verhuurd aan FanU. De langjarige overeenkomst werd afgesloten voor circa 4.600 m² die door FanU verhuurd zal worden aan bedrijven in de creatieve sector. Eind vorig jaar is het hoofdkantoor van Brandweer Amsterdam-Amstelland verhuisd naar de Karspeldreef 16 in Zuidoost.

Op deze nieuwe locatie zijn alle stafmedewerkers, die voorheen op verschillende locaties werkzaam waren, gehuisvest. Het gebouw in Zuidoost bevindt zich midden in het brandweerverzorgingsgebied van Amsterdam - Amstelland en voldoet aan alle eisen die aan een modern kantoorgebouw worden gesteld.

Brandweer Amsterdam-Amstelland is onderdeel van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en is ontstaan uit de zes korpsen van Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Het korps bestaat uit ongeveer 1100 mensen die effectief optreden bij branden en ongelukken, maar ook voorbereid zijn op het bestrijden van rampen en het beheersen van grootschalige crisissituaties.
FanU bedenkt concepten om tweedehands gebouwen en gebieden een herbestemming te geven, waarbij de rode draad de creatieve, kunst-, en culturele sector is.

CB Richard Ellis, eveneens betrokken bij de aanhuur van het nieuwe hoofdkantoor eind vorig jaar,
trad in deze transactie op als adviseur van Brandweer Amsterdam – Amstelland.