Den Haag,
02
december
2020
|
12:10
Europe/Amsterdam

Bridges Real Estate verkoopt portefeuille in Den Haag

Bridges Real Estate verkoopt haar portefeuille ‘Voyage’ in Den Haag. Het vastgoedbedrijf van de familie Vermaat verkocht de portefeuille aan CAPITALISERS, voor haar vastgoedbeleggingsfonds ‘CASA The Hague’.

De portefeuille

In 2016 en 2017 kocht Bridges Real Estate twee bijzondere portefeuilles in Den Haag en voegde deze samen. Voyage is een collectie van 22 uitzonderlijke gebouwen, waarvan de meeste in de historische binnenstad te vinden zijn. De portefeuille bestaat uit 138 verhuurbare eenheden, waaronder 112 appartementen, 20 commerciële units en 6 parkeerplaatsen. De commerciële units zijn allemaal verhuurd.

Uniek en monumentaal

De gebouwen hebben ieder een eigen verhaal en historie, versterkt door hun monumentale karakter en bijzondere architectuur. Ook authentieke details zoals ornamenten, glas-in-loodramen en hoge plafonds maakt ze stuk voor stuk uniek in hun soort. Zeldzaam is dat alle gebouwen op eigen grond zijn gelegen.

Investering kwaliteit

De portefeuille kent een uitstekende technische kwaliteit. De woningen zijn bij huurmutaties steeds zorgvuldig beoordeeld en wanneer nodig gerenoveerd of verbouwd. Hierbij is altijd rekening gehouden met de architectuur; authentieke details zijn bewaard gebleven en nauwkeurig gerestaureerd.

Toekomstvisie

De verkoop van Voyage past goed binnen de strategie van Bridges Real Estate, dat de afgelopen jaren veel in de portefeuille investeerde. “We hebben veel waarde toegevoegd en de gebouwen geoptimaliseerd. Als ondernemend vastgoedbedrijf zijn we altijd in beweging. Met deze verkoop versterken wij onze focus op regio en stad Utrecht, waar wij voornamelijk actief zijn. Wij kijken er als team bijzonder naar uit om onze positie hier verder uit te breiden en ons mooie bedrijf verder te ontwikkelen,” aldus Martijn Bremmer, directeur van Bridges Real Estate.

Koper

De koper is CAPITALISERS, initiator en beheerder van vastgoedbeleggingsfondsen, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. De portefeuille is ondergebracht in haar fonds ‘CASA The Hague’ dat is geplaatst bij een besloten groep investeerders. Maud Goesten, CEO van CAPITALISERS: “Wij zijn heel trots op deze parels uit de Hofstad. Met de structurering van dit vastgoedbeleggingsfonds kunnen wij onze beleggers een mooi stabiel cashflowrendement bieden met een zeer waardevaste onderlegger.”

Bridges Real Estate is bij de verkoop geadviseerd door CBRE, Core Notariaat en Drees & Sommer. CAPITALISERS is bij de aankoop bijgestaan door Hemwood, FMLaw en Taylor Wessing.

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.