Amsterdam,
20
april
2017
|
12:26
Europe/Amsterdam

Brits Signal koopt SEB-panden in Randstad

Signal Real Estate Opportunities heeft de Lynus Office Portfolio gekocht van Savills Fund Management. De portefeuille bestaat uit zeven panden van het Duitse fonds SEB Immo Invest met een totaal vloeroppervlak van 60.000 m2.

De koper is het in Luxemburg geregistreerde fonds Signal Real Opportunities (Lux) Investco VIII, verkopers zijn Savills Fund Management en Diemen IV Gesellschaft. Het gaat om kantoren die oorspronkelijk deel uitmaakten van het Duitse open-end vastgoedfonds SEB ImmoInvest. 
De kantoorpanden bevinden zich in Rotterdam, Schiphol-Rijk, Amstelveen en Diemen. Het gaat om Kronenburg Kantorenpark aan Prof. W.H. Keesomlaan 4 in Amstelveen (6.153 m2), kantoorgebouw Apollo aan Wisselwerking 58 in Diemen (19.387 m2), Boeing Avenue 31-119 op Schiphol-Rijk (16.611 m2) en kantoren Lotus C en Lotus E aan George Hintzenweg 77 en 89 in Rotterdam (17.710 m2).

De leegstand over de gehele portfolio bedraagt ongeveer 16 procent, laat Annexum in een toelichting weten. De Signal-portefeuille profiteert van een mix aan grote internationale huurders, een aantrekkelijke looptijd en asset management kansen. Signal is een 1,5 jaar geleden opgerichte Britse private equity-investeerder. Dit is de eerste Nederlandse transactie van Signal, na eerdere deals in het VK, Duitsland en Portugal.

Olle van Alphen, partner bij Annexum International, stelt dat er nog meer zullen volgen. ‘Nederland is voor Signal een aantrekkelijk land, waar de economie weer groeit, de kantorenmarkt herstelt en met een politiek stabiel klimaat na de recente verkiezingen. Signal is op zoek naar value add- en opportunistische beleggingen van maximaal 200 miljoen euro. Na deze portefeuilledeal kunnen ook aankopen van eigenstandige kantoren volgen. De Randstad heeft hun voorkeur, maar voor vastgoed in grote provinciale steden is Signal ook in de markt.’

Signal is geadviseerd door Annexum International. Annexum International zal ook het asset management van de portefeuille verzorgen. ‘De kantorenmarkt in het Randstad gebied trekt duidelijk aan. Wij zien bij investeerders een toenemende vraag naar grote objecten met internationale huurders. Deze portefeuille past goed in dit beeld.’

Allen & Overy LLP, Eversheds Sutherland en Elvinger Hoss Prussen hebben Signal bijgestaan bij deze transactie. CBRE heeft als verkopend makelaar Savills geadviseerd.

Dit persbericht is verspreid door Annexum.