Amsterdam,
27
augustus
2018
|
10:06
Europe/Amsterdam

Bruil Beleggingsmaatschappij Ede verkoopt industriële ontwikkeling in Arnhem

Bruil Beleggingsmaatschappij Ede heeft onlangs haar build-to-suit project in Arnhem voor € 23,000,000 aan Titan Wood verkocht. Het betreft een nieuw industrieel complex met kantoren met een totaal vloeroppervlak van ​​19.477 m² op een kavel van ca. 3,5 ha. Het complex is zeer duurzaam gebouwd en beschikt over een energielabel A.

Het industriële pand is gelegen op Westervoortsedijk 73 op bedrijvenpark Kleefse Waard in Arnhem. Het 90 hectare grote Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem is een voormalig complex van AkzoNobel uit 1941. Op bedrijvenpark Kleefse Waard zijn voornamelijk gespecialiseerde bedrijven uit de productie- en clean-techindustrie gevestigd. De gevestigde bedrijven binnen het bedrijventerrein gebruiken gezamenlijk de faciliteiten van het beveiligde bedrijvenpark.

Titan Wood B.V., onderdeel van het Britse Accsys Technologies PLC, zal als eigenaar het pand gebruikenals productiefaciliteit, opslaghallen en kantoor. Titan Wood is de producent van het gepatenteerde Accoya-hout. Dit type gemodificeerde hardhout is zeer duurzaam met een levensduur tot wel 50 jaar en wordt voor meerdere toepassingen gebruikt in de bouw. Accsys Technologies PLC is genoteerd aan NYSE en de London Stock Exchange.

Bruil Beleggingsmaatschappij Ede is onderdeel van Bruil Groep. Bruil Groep is met vijf zelfstandige werkmaatschappijen actief in de bouw en de levering van cementgrondstoffen voor de woning- en utiliteitsbouw.

Bruil Beleggingsmaatschappij Ede werd in het verkoopproces geadviseerd door CBRE en Loyens & Loeff. Titan Wood is juridisch vertegenwoordigd door Stibbe.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.