Amsterdam,
01
juni
2017
|
10:29
Europe/Amsterdam

Buma Stemra kiest voor stationslocatie Hoofddorp

Buma/Stemra verhuist begin 2018 naar kantoorgebouw Azura in Hoofddorp. De belangenbehartiger voor componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers heeft hiervoor met MCAP Global Finance een langjarig huurcontract afgesloten. Buma/Stemra huurt circa 4.100 m² kantoorruimte aan de Saturnusstraat 40-62.

Het object is eind 2016 op initiatief van asset manager UniforeDMC leeg aangekocht door Marathon (MCAP), als onderdeel van de Mercury portefeuille. Zes maanden na de verkoop is het gebouw tegenover het treinstation van Hoofddorp voor circa 75% verhuurd. De verhuurder zal het gebouw - voordat Buma/Stemra haar intrek neemt - volledig renoveren. Er komt een nieuwe entree aan de stationszijde die als toegangspoort voor het achterliggende kantoorgebied dient.

Azura ligt op kantorenpark Beukenhorst West. De gemeente Haarlemmermeer heeft de ambitie om deze locatie samen met marktpartijen nieuw leven in te blazen. Zo werd op dinsdag 30 mei op Provada aangekondigd dat Snippe Projecten BV en IC Netherlands hier een nieuwe stadswijk gaan realiseren. Het is een van de grootste herontwikkelingen in de Randstad op particulier initiatief.

Verhuurder Marathon (MCAP) is bij deze verhuurtransactie begeleid door haar Asset Manager UniforeDMC. Huurder Buma/Stemra werd geadviseerd door CBRE.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.