Den Haag,
18
december
2020
|
16:41
Europe/Amsterdam

Buysse & Partners koopt Zilveren Toren Den Haag

Buysse & Partners Smart Assets (BPSA), de vastgoeddivisie van de investeringsgroep Buysse & Partners, heeft de Zilveren Toren in het Beatrixkwartier Den Haag gekocht van een Duits fonds.

Het iconische kantoorgebouw Zilveren Toren, gelegen aan de Prinses Beatrixlaan, bevat circa 30.000 m² verdeeld over twintig verdiepingen. Momenteel is het volledig verhuurd aan MN Services, een van de grootste pensioenuitvoerders van Nederland, met een langjarige huurovereenkomst. De waarde van het gebouw bedraagt ongeveer 100 miljoen euro.

Het kantoorgebouw is gebouwd in 1968 en deed dienst als hoofdkantoor van Nationale Nederlanden (NN Group) en daarna ING Investment Management. De Zilveren Toren heeft sterke overeenkomsten met de BP Toren in Antwerpen (ook onderdeel van de Buysse & Partners portefeuille). Beide gebouwen zijn ontwikkeld in dezelfde periode en dezelfde 'tijdgeest', met specifieke aandacht voor hoe natuurlijk licht grote ruimtes verlicht – ideaal voor kantooromgevingen.

De verkoper werd in deze transactie geadviseerd door CBRE. Buysse & Partners Smart Assets werd bijgestaan door Adelaer en Laurius.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.