Rotterdam,
14
oktober
2021
|
09:38
Europe/Amsterdam

C&A naar gebouw AIR in centrum Rotterdam

De Nederlandse modeketen C&A heeft een langdurige huurovereenkomst ondertekend met ontwikkelcombinatie ANGELO GORDON/CAIRN/NEOO voor een nieuwe flagship store van ruim 3.000 m2 op de begane grond van multi-use gebouw AIR in hartje Rotterdam.

C&A zal op de hoek van de Koopgoot en de Hoogstraat, op één van de drukste locaties van Rotterdam, haar nieuwste flagship formule gaan invullen. Hierin krijgen duurzaamheid en design een prominente rol, met onder andere 'green walls' en een fashion activatie-area.

Met de komst van C&A komt de transformatie van een iconisch gebouw in Rotterdam echt op stoom. Van een naar binnen gekeerd warenhuis wordt het nieuwe AIR een naar buiten gericht, duurzaam gebouw met een mix aan functies, bestaande uit vijf verdiepingen kantoren (AIR Offices bestaat uit circa 25.000 m2 premium kantoorruimte) en twee verdiepingen winkels met verschillende horecagelegenheden. De nieuwe C&A flagship store zal een belangrijke rol spelen om Rotterdams kernwinkelgebied nieuw leven in te blazen na het vertrek van Hudsons Bay in 2019.

Inmiddels is de vegunning voor de verbouwing van AIR verleend en zijn de werkzaamheden voor de ontmanteling van het interieur van Hudsons Bay door circulair oogster New Horizon in volle gang. In oktober zal de bouw van start gaan. De opening van de nieuwe C&A flagship store staat gepland voor najaar 2022.

Verhuurder ANGELO GORDON/CAIRN/NEOO is tijdens deze transactie geadviseerd door CBRE en KroesePaternotte. C&A is geadviseerd door RPM.