Amsterdam,
28
december
2015
|
12:53
Europe/Amsterdam

Cairn Real Estate verkoopt wijkwinkelcentra

Cairn Real Estate heeft de wijkwinkelcentra Crabbehof in Dordrecht en Angelslo in Emmen verkocht aan Multi Corporation.

Winkelcentrum Crabbehof heeft een oppervlakte van in totaal circa 9.895 m², verdeeld over bijna 40 winkels. Lidl, MCD Supermarkten, Blokker en Op=Op Voordeelshop zijn belangrijke huurders in Crabbehof. Winkelcentrum Angelslo heeft 35 winkels, verdeeld over circa 8.766 m² winkelruimte. De belangrijkste trekkers hier zijn Jumbo, Action, Blokker en HEMA. Beide winkelcentra kennen een bezettingsgraad van ruim 94%.

Met deze verkopen zijn gedurende 2015 een drietal winkel fondsen van ABN AMRO MeesPierson beëindigd, sinds de overname van de ABN AMRO MeesPierson vastgoedactiviteiten door Cairn Real Estate in 2011.

Pieter Akkerman, Algemeen Directeur van Cairn Real Estate: "Deze verkoop is een logische stap binnen de strategie die wij voor ABN AMRO MeesPierson uitvoeren. Voor deze wijkwinkelcentra zijn de huursituaties gedurende de afgelopen jaren geoptimaliseerd waarmee een goed moment voor de exit is ontstaan."

Houthoff Buruma en CVO waren betrokken als adviseur van de kopende partij. CBRE trad tijdens het traject op als adviseur van verkoper, in samenwerking met juridisch adviseur Loyens & Loeff en fiscaal adviseur PwC.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.