05
juni
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Calder huurt ruim 5.000 m² in Rotterdam

Tasman Properties en Calder Holding hebben recentelijk een langjarige huurovereenkomst gesloten voor 5.174 m² kantoorruimte en diverse parkeervoorzieningen in bedrijfsverzamelgebouw Katshoek aan de Heer Bokelweg 121-171 te Rotterdam-Centrum.

Het betreft de op één na grootste kantoorhuurtransactie van begin 2013 tot heden in Rotterdam.
Gebouw Katshoek, naar ontwerp van architect Huig Maaskant, beschikt over een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 22.000 m² en een parkeergarage met meer dan 300 parkeerplaatsen.Het object biedt reeds huisvesting aan onder meer architectenbureau OMA, vastgoedcoöperatie Havensteder en de gemeente Rotterdam.

Calder Holding bestaat uit 11 bedrijven en heeft ongeveer 1.000 werknemers in dienst. De groep levert onder andere dienstverlening op het gebied van (beroeps-)educatie, sociaal maatschappelijke zorg en geestelijke gezondheidszorg in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Tasman Properties werd begeleid door BNP Paribas Real Estate als Asset & Property Manager, Breevast als Asset Manager en Colliers International als verhurend makelaar. CBRE adviseerde Calder Holding bij het aanhuurproces en voert namens haar tevens het projectmanagement en design van het nieuwe kantoor uit.