Amsterdam,
13
augustus
2019
|
17:51
Europe/Amsterdam

Canada Life Investments financiert high street retailportefeuille in Nederland

Canada Life Investments heeft een lening uitgegeven aan een particuliere Nederlandse belegger voor de herfinanciering van een high street retailportefeuille. De portefeuille bevat retailvastgoed op toplocaties in een aantal grote Nederlandse steden.

De portefeuille bestaat uit 14 retailobjecten in 9 steden in heel Nederland, waaronder Amsterdam, Den Haag, Zwolle, Nijmegen en Den Bosch. De objecten liggen allemaal op toplocaties in stadscentra. De grote blikvanger van de portefeuille is een pand in de Kalverstraat in Amsterdam. Dit monumentale gebouw beslaat 2.700 m2, verdeeld over vijf verdiepingen. Het wordt volledig opnieuw ingericht en opent in 2020 zijn deuren als flagship store van Rituals. Ook de rest van de portefeuille wordt gekenmerkt door bekende namen, met huurders als Etos, Sunglasshut, Scotch & Soda en Douglas. De portefeuille omvat niet alleen retailpanden, maar ook 29 appartementen en 2 kantoren die zich boven de winkels bevinden.

De directeur van de particuliere belegger: “Deze herfinanciering is heel belangrijk voor ons bedrijf en we zijn dan ook heel blij met het resultaat. Door het positieve marktsentiment konden we een langdurige financiering regelen tegen zeer gunstige voorwaarden. Mede dankzij onze adviseurs is het financieringsproces soepel verlopen en konden we een langdurige samenwerking aangaan met Canada Life Investments.”

Mandy Froede, Senior New Business Manager en Conor Doyle, Business Development Director bij Canada Life Investments, zeiden in een verklaring: “We zijn heel blij met onze eerste vastgoedfinanciering in Nederland, waarbij we samenwerken met een langetermijnbelegger in de Nederlandse retailmarkt die een hoogwaardige portefeuille heeft opgebouwd, met als zwaartepunt een toplocatie in de Amsterdamse binnenstad. Deze unieke, hoogwaardige multi-let-portefeuille met zijn karakteristieke panden bood een uitgelezen mogelijkheid voor een langetermijninvestering. We willen onze kredietportefeuille in de Eurozone graag uitbreiden met andere hoogwaardige opties, en Nederland is een van de markten waar we ons op focussen.”

Philip Zwart, Senior Director CBRE Debt & Structured Finance: “Door de iconische eigenschappen van deze portefeuille, in combinatie met de staat van dienst van deze belegger en de sterke huurdersbasis is dit voor veel financiers een interessante belegging. Voor Canada Life Investments waren de gunstige voorwaarden en de bereidheid tot samenwerking uiteindelijk doorslaggevend. We hebben de klant met veel plezier bijgestaan tijdens het proces en hopen dat dit het begin is van een langdurige samenwerking.”

De belegger werd tijdens de onderhandelingen begeleid door CBRE. De lener kreeg juridisch advies van Hogan Lovells, en Canada Life Investments werd geadviseerd door Taylor Wessing.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.