Amsterdam,
14
december
2017
|
12:37
Europe/Amsterdam

Capreon verwerft de Haagsche Zwaan

Capreon heeft het kantoorgebouw de Haagsche Zwaan aangekocht van Union Investment. Het moderne gebouw biedt circa 18.500 m² aan kantoorruimte en is gelegen in het centrale kantorendistrict, Beatrixkwartier, in Den Haag. Sinds de oplevering in 2010 werd het vastgoed aangehouden door het open-end vastgoedfonds Unilmmo Europa en is het vrijwel volledig verhuurd op het moment van de verkoop.

Volgens vastgoedadviseur CBRE laat deze transactie zien dat de Haagsche kantorenmarkt mooie kansen biedt. Matthias Euler, Senior Director bij CBRE:” “Wij zien na een periode van relatieve rust op de Haagse markt een toenemende interesse voor beleggingen, gedreven door een aantrekkende gebruikersmarkt, een stagnerend teruggavebeleid van de overheid en een historische grote rendementsspreiding tussen Den Haag en Amsterdam.’’

Het 20 verdiepingen tellende kantoorgebouw de Haagsche Zwaan ligt op korte afstand van het centraal station van Den Haag en heeft ook een goede toegang tot de snelweg A12. Het Beatrixkwartier is een moderne kantorenbuurt en heeft een gevarieerde mix van kantoren en winkelpanden, cafés, restaurants en hotels. De grootste huurders in het gebouw zijn Deloitte, met een oppervlakte van ongeveer 6.000 m² en de architectuur- en engineeringpraktijk Royal Haskoning DHV, die ongeveer 3.000 m² gebruikt.

CBRE trad op als adviseur van Union Investment. Juridische ondersteuning werd verleend door Nauta Dutilh. Capreon werd geadviseerd door NL Real Estate | Knight Frank en CMS.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.