Duitsland/Nederland,
09
september
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Catella verkoopt grootschalige vastgoedportefeuille

CBRE adviseert bij de verkoop van Duits-Nederlandse woningportefeuille

Catella heeft de verkoop van een Duits-Nederlandse woningportefeuille aan ZBI Group (ZBI) voor het open-ended vastgoed retailfonds AIF UniImmo: Wohnen ZBI voltooid. Catella werd hierin geadviseerd door CBRE.

De portefeuille is de op één na grootste woningportefeuilleverkoop in Europa over meerdere landen ooit. ZBI deed deze strategische acquisitie als nieuwe toetreder op de Nederlandse woningmarkt om zo haar internationale expansie te realiseren.

De portefeuille is verkocht namens de fondsen Catella European Residential (CER) en Catella Wohnen Europa (CWE) en omvat 34 objecten verspreid over Duitsland (26) en Nederland (8), bestaande uit ca. 4.000 appartementen op locaties met goede sociaal-economische vooruitzichten.

CBRE trad exclusief op als commercieel, financieel en technisch vastgoedadviseur namens verkoper Catella, met een geïntegreerd Europees team van CBRE Capital Advisors, Capital Markets, en Development Services specialisten in beide landen.

CBRE was de adviseur van het in Berlijn gevestigde Catella Residential Investment Management GmbH (CRIM) en het in München gevestigde AIFM-platform Catella Real Estate AG (CREAG), dochterondernemingen van de in Stockholm gevestigde Catella AB Group (Catella).

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.