Amsterdam,
16
juni
2020
|
12:01
Europe/Amsterdam

Catella verkoopt wooncomplex in Rijswijk voor € 42,5 miljoen

Panta Rhei Dutch Residential Fund, het speciaalfonds dat beheerd wordt door Catella Real Estate AG, heeft een woontoren met 160 huurwoningen in Rijswijk verkocht aan een belegger voor € 42,5 miljoen. Het complex omvat een 21 verdiepingen tellende toren aan de Clavecimbellaan en wordt voor een groot deel omringd door water en groen. Catella Investment Management Benelux (CIMB), de Nederlandse investment advisor van het fonds, was verantwoordelijk voor de transactie.

Voas Brouns, algemeen directeur van CIMB en mede-oprichter van het Panta Rhei Dutch Residential Fund: “De verkoop van dit complex past in ons streven om de woningportefeuille van het Panta Rhei Dutch Residential Fund verder te verjongen en optimaliseren. We zijn verheugd dat de verkoop succesvol is verlopen, ondanks de beperkingen van de coronacrisis. Catella blijft op zoek naar investeringsmogelijkheden voor de door haar beheerde fondsen.”

CIMB werd tijdens de transactie begeleid door CBRE en juridisch bijgestaan door AKD. Asset en Investment manager Rubens Capital Partners zal de portefeuille gaan managen. Loyens & Loeff heeft de koper juridisch bijgestaan.