16
februari
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

CB Richard Ellis adviseert Dungelmann Schoenen en ABN AMRO

CB Richard Ellis heeft namens Dungelmann Schoenen een sale & leaseback transactie begeleid. De winkelruimte en de bovenliggende verdiepingen aan de Barteljorisstraat 31 in Haarlem zijn verkocht aan een particuliere belegger. De verkoopprijs bedraagt € 1,4 miljoen. Dungelmann Schoenen huurt de 90 m² op de begane grond voor een lange periode terug.

De Barteljorisstraat is een geliefde winkelstraat die zeer centraal gelegen is in de nabijheid van de Haarlemse Grote Markt. Dungelmann Schoenen begon als ambachtelijke schoenmaker in de 19e eeuw en is inmiddels uitgegroeid tot een bekende keten die kwaliteitsschoenen maakt onder hun eigen merknaam.


Eveneens adviseerde CB Richard Ellis ABN AMRO bij de verhuur van het voormalige bankfiliaal aan de Beethovenstraat 104 in Amsterdam. Deze winkelruimte is in opdracht van de bank verhuurd aan HEMA, die een nieuwe rechtstreekse huurovereenkomst voor een lange periode is aangegaan met eigenaresse Nagron Nationaal Grondbezit. De overeenkomst heeft betrekking op circa 450 m² winkelruimte op de hoek van de Stadionweg en Beethovenstraat in Amsterdam. De huur op jaarbasis bedraagt € 130.000. HEMA zal vanaf 1 mei 2010 haar deuren openen.

De Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid staat bekend als een chique winkelstraat waar met name aan de kant van de Apollolaan diverse luxueuze modezaken gevestigd zijn. HEMA is een warenhuis dat zich sinds 1926 met haar eigen producten en diensten richt op alle mensen in onze samenleving, Sinds juli 2007 maakt HEMA onderdeel uit van Lion Capital.