25
juli
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

CB Richard Ellis EMEA realiseert financiering van € 60 miljoen

In opdracht van Framon Real Estate, dochtermaatschappij van het Italiaanse Gruppo Franza, heeft het internationale EMEA Debt Advisory team samen met het Hotelteam van CB Richard Ellis een financiering van €60 miljoen weten te realiseren.

Het vermogen wordt aangewend voor de herfinanciering van de Framon Real Estate leisure- & hotelportefeuille. CB Richard Ellis heeft de kapitaalverschaffers voorzien van relevante, financiële gegevens; de finale condities zijn overeen gekomen met WestLB, Westdeutsche ImmobilienBank en UniCredit.

De betreffende hotelportefeuille bevindt zich in Italië en wordt beheerd door NH Hotels. Het gaat om in totaal vier hotels: Grand Hotel Timeo en Hotel Villa Sant’Andrea in Taormina, Grand Hotel Bristol in Rapallo en Hotel Liberty in Messina. Grand Hotel Timeo, Hotel Villa Sant’Andrea en Grand Hotel Bristol maken deel uit van het nieuwe luxe NH resort merk EdenH.

Natale Giostra, Director, EMEA Debt Advisory, CB Richard Ellis: “In de huidige markt is deze transactie veelzeggend, omdat banken terughoudend zijn in het verstrekken van financieringen gericht op leisure- & hotelvastgoed. Het laat zien dat ondanks het huidige financiële klimaat, er nog steeds vermogen beschikbaar is voor breedgeöriënteerde partijen”.

Barbara Pereira, Managing Director, EMEA Debt Advisory, CB Richard Ellis, voegt toe: “Er zijn grote lokale verschillen in marktcondities, dus lokale kennis is essentieel. Bij deze transactie zijn we erin geslaagd hotelexperts samen te brengen met debt advisory specialisten en zo de financieringskosten voor Framon Real Estate beperkt te houden.”