13
februari
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

CB Richard Ellis Group maakt Financiële Resultaten Q4 bekend

De CB Richard Ellis Group, heeft de omzet wereldwijd over 2008 zien dalen van 6 miljard dollar over 2007 naar 5,1 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 83,9 miljoen dollar of 0,39 per aandeel.

Dat betekende een flinke daling van de nettowinst, want over 2007 bedroeg die nettowinst nog 390,5 miljoen dollar of 1,66 dollar per aandeel. De brutowinst (EBITDA) bedroeg 457 miljoen dollar. Volgens Brett White, president en CEO van CB Richard Ellis waren de resultaten nog niet eens zo slecht, afgezet tegen de grote economische problemen wereldwijd. ‘We hebben ondanks de crisis nieuwe klanten kunnen aantrekken en zelfs ons marktaandeel kunnen vergroten.'

In de EMEA Region - waartoe ook Nederland behoort - daalde de omzet over 2008 met 18 procent, voor het overgrote deel door het wegvallen van grote transacties. In de takken consultancy, outsourcing en corporate services divisions was echter sprake van omzetstijging. In landen als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk verstevigde CB Richard Ellis zijn positie als marktleider. De teruglopende omzet noopte CB Richard Ellis wel de kosten aan te pakken en daarop werd in 2008 9 procent gekort. Uit de cijfers blijkt dat CB Richard Ellis nog altijd wereldwijd koploper is en in omzet en winstgevendheid ongeveer het dubbele resultaat behaalt als de belangrijkste concurrent, Jones Lang LaSalle.

Over Nederland zijn geen aparte cijfers verstrekt, maar de resultaten liggen volgens Marco Hekman, managing director CB Richard Ellis Nederland, in het verlengde van die van CB Richard Ellis in Europa.

Lees hieronder het volledige Engelstalige persbericht.

Q4 08 Earnings ReleaseQ4 08 Earnings Release