08
februari
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

CB Richard Ellis neemt Eurisko over

CB Richard Ellis Group heeft Eurisko Consulting SRL overgenomen, het grootste onafhankelijke adviesbureau voor commercieel vastgoed in Roemenië, voor een bedrag van circa $35 miljoen. Deze acquisitie vergroot de kracht van CB Richard Ellis in Centraal- en Oost-Europa, waarmee het de voornaamste partij is op het vlak van vastgoedadvisering in een van de snelst groeiende markten van de regio.

Eurisko is opgericht in 1997 en is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande vastgoedadviesbureaus van Roemenië. Bij Eurisko zijn in totaal 120 professionals werkzaam, zowel op het hoofdkantoor in Boekarest, als in enkele andere belangrijke steden. Het bedrijf beschikt over een uitgebreide klantenportfolio en is actief op het vlak van investments, agency, taxaties, consultancy and research.

De overname van Eurisko is van belang omdat het CB Richard Ellis in staat stelt opdrachtgevers in nog bredere zin te adviseren, zowel als het gaat om beleggers die een hoog rendement nastreven als klanten die bedrijfsonderdelen in Roemenië wensen onder te brengen. Mike Strong, CEO van CB Richard Ellis EMEA: "Roemenië is van strategisch belang voor cliënten die zich verder oostwaarts oriënteren. Deze overname stelt ons nog beter in staat deze cliënten van dienst te zijn.”