21
april
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

CB Richard Ellis nr. 1 in lijst makelaarskantoren van National Real Estate Investor


In National Real Estate Investor, het Amerikaanse magazine voor professionele vastgoedbeleggers, staat CB Richard Ellis Group voor het achtste achtereenvolgende jaar op nummer één in de top-25 makelaarskantoren. De lijst, die in het aprilnummer verscheen, is gebaseerd op de totale waarde van afgeronde transacties in 2010.

CB Richard Ellis rondde wereldwijd voor $ 128.1 miljard aan sale- en lease transacties af het afgelopen jaar, bijna het dubbele van de totale waarde van transacties die nummer twee vorig jaar wereldwijd wist af te ronden.
De lijst is gebaseerd op onderzoek dat National Real Estate Investor in februari en maart 2011 heeft uitgevoerd onder vastgoedadviseurs die hun hoofdkantoor in Amerika gevestigd hebben. Zij werden hierin gevraagd de totale waarde in dollars van alle huurtransacties en beleggingstransacties wereldwijd aan te geven.

Vooral de wereldwijde huurtransacties die door CB Richard Ellis werden afgerond droegen flink bij aan dit resultaat, hier was een groei van 35% in het 4e kwartaal van 2010 te zien ten opzichte van dezelfde periode in 2009.