17
april
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

CB Richard Ellis verwacht beter sentiment beleggingen

De daling van de vastgoedinvesteringen in het Verenigd Koninkrijk zwakt af en in verschillende andere Europese landen trekt de activiteit weer aan. Dit kunnen aanwijzingen zijn dat het sentiment onder beleggers beter wordt. Dat blijkt uit een persbericht van de vastgoedadviseur over de Europese beleggingsactiviteit in het eerste kwartaal van 2009.

CB Richard Ellis ziet wel een scherpe daling (44 procent) van de investeringen, van 20,6 miljard euro in het vierde kwartaal van 2008 tot 11,5 miljard euro in het eerste kwartaal van 2009. In het Verenigd Koninkrijk daalden de investeringen in dezelfde periode met 22 procent, van 4,2 miljard euro naar 4,099 miljard euro. Het Britse aandeel in de Europese vastgoedinvesteringen steeg van 26 procent naar 37 procent.

De laatste twee weken van maart werd in het centrum van Londen via vijftien deals voor 700 miljoen pond (754 miljoen euro) aan vastgoed verkocht. ‘Het Verenigd Koninkrijk heeft in Europa het initiatief genomen met de correcties op de waarde van het vastgoed. Het zal dan ook het Verenigd Koninkrijk zijn dat voorop loopt met het herstel. Daarom is de verbetering van het sentiment niet alleen een positief signaal voor de markt in het Verenigd Koninkrijk, maar ook voor heel Europa', aldus CB Richard Ellis. Van de 26 onderzochte Europese landen lieten er zes een toename van de activiteit zien: België, Luxemburg, Noorwegen, Roemenië, Slowakije en Oekraïne. Ondanks de stijging in België en Luxemburg daalde het totale volume van de vastgoedinvesteringen in de Benelux op kwartaalbasis met 6 procent, van 1,2 miljard euro naar 1,1 miljard euro.

Lees hieronder het Engelstalige rapport


European Investment MarketView Q1 2009European Investment MarketView Q1 2009