30
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

CB Richard Ellis verwerft Shopping Centre Management specialist SCM Europe

CB Richard Ellis Group, Inc (CBRE) heeft vandaag de overname van SCM Europe (SCM) aangekondigd, een toonaangevende Nederlandse organisatie gespecialiseerd in shopping centre management.

CB Richard Ellis versterkt hiermee haar leidende positie in de Europese retail vastgoedsector. In Nederland wordt de vastgoedadviseur door deze overname marktleider op het gebied van shopping centre management en aan- en verhuuradvisering van winkelvastgoed.

SCM biedt property en asset management, development services en leasing met betrekking tot winkelvastgoed aan een breed scala cliënten, waaronder Syntrus Achmea, ING Real Estate Investment Management en Altera Vastgoed. De organisatie heeft 59 retailobjecten onder management met een totale omvang van 625.000 m². Nederlandse winkelcentra op toplocaties, zoals de Eindhovense Heuvelgalerie, de Marikenstraat in Nijmegen, de Megastores in Den Haag en Rotterdam Alexandrium zijn hier onderdeel van.

CBRE’s pan-Europese retail business heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt door zowel strategische overnames als het vasthouden aan de strategie van de organisatie om voortdurend te investeren in de diepte en de breedte van de dienstverlening. Vorige maand verworf CBRE Michael Peddar & Company, een Britse specialist in winkelvastgoed, gericht op de luxe goederen- en lifestyle sector. Eerder werden Euro Mall Centre Management en Espansione Commerciale verworven, twee grote retail property managers actief in Centraal- en Oost-Europa en Italië. CBRE Nederland nam in 2006 N+T over, waarmee de retailadviestak van de vastgoedadviseur in Nederland een grote vlucht nam.

Marco Hekman, CEO van CBRE in Nederland: "Shopping centra zijn momenteel de meest gewilde investeringsobjecten in de Nederlandse markt, mede door dichtbevolkte verzorgingsgebieden die de winkelcentra als beleggingsobject succesvol maken. Door de expertise van SCM Europe te combineren met de kracht en de breedte van onze bestaande dienstverlening en mensen, zijn wij in staat om een nog hoger service- en adviesniveau aan onze klanten te bieden en onze marktleidende positie in de retail vastgoedmarkt in Nederland verder te verstevigen. "

Albert Hoogland, CEO van SCM Europe, voegt toe: "SCM Europe is uitgegroeid tot de Nederlandse marktleider in shopping centre management. Door toe te treden tot CBRE, wereldwijd marktleider in commercieel vastgoedadvies met eenzelfde focus op hoge kwaliteit en een ongeëvenaarde retail adviespraktijk, zijn we in staat zijn om significante voordelen te leveren aan bestaande en nieuwe klanten. "