12
mei
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

CB Richard Ellis voegt kantoren Almere en Amsterdam samen in nieuw hoofdkantoor Symphony

CB Richard Ellis (CBRE) Nederland voegt per 1 november 2011 de twee vestigingen Almere en Amsterdam samen in een nieuw hoofdkantoor in gebouw Symphony in Amsterdam. CB Richard Ellis heeft hiertoe een langjarige huurovereenkomst afgesloten met Stichting Philips Pensioenfonds - eigenaar van Symphony - voor circa 3.700 m² kantoorruimte op de 2e en 3e verdieping aan de Gustav Mahlerlaan 403-405.

Marco Hekman, CEO CB Richard Ellis Nederland: “Wij zijn blij met deze nieuwe stap, die een fantastische ontwikkeling voor onze organisatie en business symboliseert. De plannen om de 240 medewerkers die nu in Almere en Amsterdam zitten in één gebouw te huisvesten zijn in Symphony optimaal te realiseren. Qua locatie, uitstraling, gebouwstructuur en metrage past het complex uitstekend bij CB Richard Ellis en bij de unieke integrale dienstverlening die wij onze cliënten bieden. Door de mensen die gespecialiseerd zijn in aan- en verhuur op één vloer te integreren met onze Workplace Consultants, kunnen wij onze diensten nog beter en sneller op elkaar afstemmen. Ik verwacht dat het nieuwe hoofdkantoor een inspirerende werk- en ontmoetingsplek wordt, voor onszelf maar ook voor onze cliënten.”

Het Symphony complex bestaat uit een woon-, kantoor- en hoteltoren. De kantoortoren van 27 verdiepingen omvat in totaal circa 34.500 m² verhuurbare vloeroppervlakte, die nu door de huurovereenkomst die CB Richard Ellis heeft afgesloten, voor meer dan 80% is verhuurd.
CB Richard Ellis zal zich straks te midden van andere huurders begeven als Algemene Pensioen Groep (APG), Holland Financial Centre, Arcadis, Nederlandse Vereniging van Banken en Duisenberg School of Finance.
Stichting Philips Pensioenfonds heeft zich bij deze transactie laten adviseren door van Dijk & ten Cate Vastgoedadviseurs en Houthoff Buruma. CB Richard Ellis werd juridisch begeleid door Loyens & Loeff.