Amsterdam,
18
september
2017
|
13:34
Europe/Amsterdam

CBRE adviseert Amsterdam School of Real Estate bij huisvesting

Pakhuys Azië

Stichting Amsterdam School of Real Estate (ASRE), hét academisch instituut voor vastgoedkunde, is met verhuurder een langjarige huurverlenging overeengekomen voor haar kantoorruimte in Amsterdam. CBRE trad op als adviseur van ASRE bij de verlenging van het huurcontract voor circa 1.500 m² in Pakhuys Azië aan de Jollemanhof 5-7. Tien parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage maken ook deel uit van de overeenkomst.

Amsterdam School of Real Estate is een vastgoedonderzoeksinstituut met zijn netwerk van hoogleraren, docenten uit de praktijk en van de universiteit, research fellows, alumni en studenten. ASRE beschikt over de grootste vastgoedbibliotheek van Europa en is een centrum van kennis en kunde dat al meer dan 25 jaar vooroploopt in de sector. Het kantoor aan het IJ fungeert als een ontmoetingsplek waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen.

Pakhuys Azië bestaat uit circa 7.600 m² kantoorruimte verdeeld over zeven verdiepingen. Het ligt op de Zuidelijke IJ-oever waar de afgelopen jaren een aantrekkelijk nieuw stadscentrum is ontstaan door een mix van woningen, kantoren en horeca, en de aanwezigheid van zowel historische pakhuizen als moderne architectuur. Het gebouw maakt deel uit van het compartiment ‘Pakhuysen’, waarvan Pakhuys Afrika en Pakhuys de Zwijger ook onderdeel zijn.

Rubens Capital is namens de eigenaar betrokken als asset manager.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.