17
maart
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

CBRE en Plan International lanceren partnership

CBRE en Plan International lanceren partnership om 135.000 kinderen in Sierra Leone te helpen een betere toekomst op te bouwen.

CBRE, ‘s werelds grootste vastgoeddienstverlener en investment manager, heeft de krachten gebundeld met Plan International – een toonaangevende, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie. Gezamenlijk hebben zij het doel om de levens van een hele generatie kinderen en jongeren, met name meisjes, in een van de armste landen in de wereld te verbeteren.

Er zijn wereldwijd 65 miljoen meisjes die niet naar school kunnen. Door meisjes de kans te geven om onderwijs te volgen worden hun eigen levenskansen verbeterd en die van hun gezin en de gemeenschap waarin zij leven. Dit zal uiteindelijk helpen een bijdrage te leveren aan het doorbreken van de armoedecyclus.

CBRE EMEA (27 landen in Europa, Midden-Oosten en Afrika) gaat een samenwerkingsverband aan met Plan International als haar voornaamste corporate partner voor drie jaar om 135.000 kinderen en met name meisjes te kunnen faciliteren in onderwijs. Er is een investeringsprogramma van €7,4 miljoen mee gemoeid. CBRE heeft toegezegd om tenminste €850.000,= daarvan te kunnen ophalen door middel van corporate en werknemersdonaties. Hiermee kunnen studiebeurzen, betere schoolfaciliteiten, vakopleidingen voor vrouwelijke docenten en assistenten en ondersteuning voor kinderen met een beperking worden gerealiseerd op ongeveer 780 scholen in 5 regio’s in Sierra Leone. Het project wordt eveneens ondersteund door de Britse regering die heeft toegezegd de donaties te verveelvoudigen.

Ondanks dat Sierra Leone rijk is aan bronnen, wordt het geteisterd door een hoge nationale schuld en een hoog armoedeniveau. Kind- en moedersterfte zijn het hoogst ter wereld.

Monique van ‘t Hek, Directeur Plan Nederland: “CBRE stapt op een belangrijk en cruciaal moment in. Samen kunnen we een belangrijke verandering teweegbrengen in het Sierra Leone van na de burgeroorlog. Meisjes en vrouwen worden harder getroffen door de sociale en economische naweeën van het conflict. Met dit project bieden we meisjes toegang tot kwalitatief goed onderwijs. Een goede en veilige opleiding beschermt hen tegen bedreigingen als kindhuwelijken, tienerzwangerschappen, huisslavernij, geweld en discriminatie. Opgeleide meisjes kunnen later een grotere economische bijdrage leveren aan hun gemeenschap en land en zorgen voor betere toekomstkansen voor hun dochters én zonen. Zo werken we samen aan een betere toekomst voor de volgende generaties van Sierra Leone. Dit is een geweldig nieuw programma om samen met een daadkrachtige en betrokken partij als CBRE uit te voeren.”

Marco Hekman, CEO, CBRE Nederland: "Ons nieuwe partnership met Plan International vormt een centraal onderdeel van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als organisatie hebben en focust zich op een gebied waar we geloven een echt verschil te kunnen maken. Het bestrijden van kinderarmoede is de sleutel tot de realisatie van potentieel van miljoenen kinderen die vandaag de dag in Afrika opgroeien, met name meisjes. Wij zijn trots dat we betrokken zijn bij zo’n belangrijk programma.”