Amsterdam,
03
juli
2020
|
14:45
Europe/Amsterdam

CBRE Global Investors koopt 916 woningen van Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf

De woningen bevinden zich op 23 locaties in Nederland; 95% heeft een huurprijs in het middensegment. Alle woningen in de portefeuille hebben een groen energielabel. Twee derde van de woningen zijn ééngezinswoningen en bij drie complexen gaat het om nieuwbouwontwikkelingen. Grotere complexen in de portefeuille zijn onder meer 135 woningen in het binnenkort op te leveren nieuwbouwproject Campus Yours in Leiden, 182 verduurzaamde eengezinswoningen in Soest en 85 eengezinswoningen in Baarn. De totale woningportefeuille wordt onderdeel van het CBRE Dutch Residential Fund.

De verkoop door het pensioenfonds is onderdeel van een strategiewijzing van directe investeringen naar indirecte investeringen. De verkoopopbrengst wordt gebruikt voor het verwerven van participaties in het CBRE Dutch Residential Fund.

“De portefeuille omvat kwalitatief sterke en betaalbare woningen die aansluiten op de huidige vraag naar woningen. De keuze van het pensioenfonds om ons te selecteren als koper, maar zeker ook als woningfondsbelegging, onderstreept tevens de kwaliteit en performance van ons fonds,” zo zegt Paul Oremus, Country Manager CBRE Global Investors Nederland.

CBRE Global Investors is in deze transactie geadviseerd door CBRE Capital Markets. Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf werd bijgestaan door Kempen Capital Management, Finance Ideas en Houthoff.