10
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

CBRE Global Investors koopt voor € 28,4 mln DC in Venlo

CBRE Global Investors heeft voor een 'seperate account client' een distributiecentrum in Venlo gekocht.

De ontwikkelaar Built to Build heeft het nieuwbouwcomplex voor € 28,4 mln verkocht.

Het distributiecentrum ligt op het business park Siberië in Venlo. De ontwikkelaar Built to Build startte onlangs met de bouw van het multi-user complex, dat een vloeroppervlakte krijgt van 42.000 m². Twee van de vier units, in totaal 22.500 m², zijn verhuurd aan Seacon Logistics. Deze worden december dit jaar opgeleverd. In het eerste kwartaal van 2015 volgen de andere twee units, die nog voor verhuur beschikbaar zijn. De onderhandelingen hiervoor lopen nog.

Jeroen de Grunt, portfolio manager separate accounts Continental Europe van CBRE Global Investors: 'Onze klant is actief hoogwaardige assets aan het verwerven op de Europese logistieke hotspots en de aankoop van het complex in Venlo past naadloos in deze strategie.'

De afgelopen zes maanden heeft CBRE Global Investors vier logistieke complexen gekocht in Frankrijk, Duitsland en België voor in totaal € 71 mln. De investment manager verwacht meer acquisities te doen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Tjechië. Nog dit jaar of de eerste helft van 2015 zullen voor dezelfde klant meer distributiecentra worden aangekocht.

Dekkers Real Estate Advisory, CBRE en Loyens & Loeff adviseerden CBRE Global Investors bij deze transactie.

CBRE is eveneens verantwoordelijk voor de verhuur van de twee beschikbare units van in totaal 18.925 m². Voor meer informatie hierover neemt u contact op met Henk-Jan Verweij (Henk-Jan.Verweij@cbre.com) of Philippe Hendriks (Philippe.Hendriks@cbre.com).