Amsterdam,
03
september
2015
|
09:33
Europe/Amsterdam

CBRE Group rondt acquisitie af van Global Workplace Solutions Johnson Controls

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG) heeft vandaag aangekondigd dat de acquisitie van het bedrijfsonderdeel Global Workplace Solutions (GWS) van Johnson Controls Inc.’s (NYSE:JCI) is afgerond. Global Workplace Solutions is een marktleider op het gebied van geïntegreerde facility managementoplossingen voor grote bedrijven met commercieel vastgoed. In 2014 kwam de omzet van Global Workplace Solutions uit op meer dan $3 miljard.

De voordelen voor eindgebruikers van het uitbesteden van interne vastgoeddiensten, gekoppeld aan de hoge kwaliteit van CBRE’s dienstverlening, heeft ervoor gezorgd dat CBRE voor de lange termijn forse omzetgroei heeft laten zien in outsourcing-diensten voor eindgebruikers. Met de afronding van de acquisitie kunnen opdrachtgevers profiteren van aanvullende diensten zoals technical engineering, supply chain management en critical facilities. Diensten die een waardevolle toevoeging zijn voor het reeds robuuste dienstenpakket van CBRE voor eindgebruikers.

Op het gebied van facility management is Global Workplace Solutions de grootste aanbieder buiten de Verenigde Staten, terwijl CBRE’s activiteiten op het gebied van facilitaire dienstverlening zich met name in de Verenigde Staten concentreerden. Gezamenlijk kunnen zij opdrachtgevers nu wereldwijd substantieel grotere schaalvoordelen bieden.Global Workplace Solutions (GWS) zet zijn activiteiten voort binnen de eindgebruikerstak van CBRE en deze gecombineerde service line neemt de naam Global Workplace Solutions over. GWS adviseert grote eindgebruikers in diverse sectoren, met name in de financiële en industriële sector, gezondheidszorg, technologie en telecommunicatie.

 

Global Workplace Solutions wordt aangestuurd door Bill Concannon, (voormalig CEO van de gebruikersdivisie van CBRE) en John Murphy (voormalige president Global Workplace Solutions toen het nog onderdeel was van Johnson Controls).

In EMEA zal Global Workplace Solutions aangestuurd worden door Ian Entwisle, CEO, ondersteund door COO Tony Smith en Guy Holden, afkomstig van JCI als EMEA President of Enterprise Accounts.

Mr. Concannon: “We zijn verheugd dat de overname nu definitief is en wij onze nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Het GWS-team is uitzonderlijk getalenteerd en samen kunnen wij van grote toegevoegde waarde zijn voor organisaties overal ter wereld.”

Mr. Murphy voegt toe: “We zijn ontzettend blij nu deel uit te maken van het eersteklas team van CBRE. Gezamenlijk beschikken we over een ongeëvenaarde kennis van de markt door alle sectoren heen en die combineren wij met de hoogste kwaliteit in uitvoering van ons werk. Daarmee behalen we nog betere resultaten voor onze klanten. “

CBRE heeft nu wereldwijd ongeveer 460 miljoen m² commercieel vastgoed en corporate locaties onder management waarvan 210 miljoen m² in de Verenigde Staten, 120 miljoen m² in Europa, Midden-Oosten en Afrika en 130 miljoen m² in Azië en de Pacific.

CBRE en Johnson Controls hebben ook een partnership voor tien jaar aangekondigd. CBRE zal Johnson Controls voorzien van een volledig geïntegreerd dienstenpakket voor haar vastgoed (met inbegrip van facility management, projectbeheer en transactiediensten) dat meer dan 1,5 miljard m² omvat. Johnson Controls zal op zijn beurt CBRE, voor de gebouwen die de vastgoedadviseur beheert, directe toegang verschaffen tot fabrikanten van klimaatregelingsvoorzieningen, automatiseringssystemen voor gebouwen en bijbehorende diensten.

Meer informatie: www.cbre.com/WorkplacePerformance.

 

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.