Amsterdam,
19
mei
2015
|
09:00
Europe/Amsterdam

CBRE: Internationalisering van retailsector zet door

35% van de internationale retailers in Amsterdam vertegenwoordigd

How Global is the Business of retail 2015

De retailsector wordt steeds internationaler. Steeds meer buitenlandse winkelketens, uit met name de modesector, vestigen zich in grote steden wereldwijd. In 2014 traden er 18 buitenlandse winkelketens toe tot de Nederlandse retailmarkt, waarvan 15 in Amsterdam. Hiermee is 35% van alle internationale winkelketens in Amsterdam vertegenwoordigd. Dit blijkt uit cijfers van vastgoedadviseur CBRE. Het vandaag verschenen rapport ‘How Global is the Business of Retail?’ is beschikbaar via www.cbre.nl.

Marc van Tilburg, Director Research & Consultancy van CBRE bevestigt de internationaliseringtrend in de retailsector: “We zien dat een aanzienlijk aantal gevestigde retailers in Nederland het momenteel moeilijk heeft. Aan de andere kant is er ook een toename van internationale ketens, vooral uit de modesector, zoals &Other Stories (dochterbedrijf van H&M), Stone Island en La Perla. Buitenlandse winkelketens vestigen zich in Amsterdam bij voorkeur in grote winkelpanden op A1 locaties, waar de passantenstromen het grootst zijn.“

Londen meest internationale winkellocatie

Londen heeft met 57,9% aanwezige internationale retailers haar positie behouden als ‘s wereld meest internationale winkellocatie. In 2014 openden 12 nieuwe merken winkels in de stad, waaronder American Eagle en Lululemon Athletics. De Britse hoofdstad blijft een magneet voor internationale retailers die hun merk willen presenteren. Londen wordt op de voet gevolgd door Dubai, met 55,7% en Shanghai met 53,4% aanwezige internationale retailers. In Amsterdam heeft 35% van de internationale retailketens een winkel of flagship store.

U kunt het rapport 'How Global is the Business of Retail?' downloaden op de rechterzijde van deze pagina.

 

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.